Najväčším ťahákom festivalov Orange Music Summer bude Elán

14.06.2012 Vranov nad Topľou

Bratislava 14. júna (TASR) - Najväčším ťahákom tohtoročnej série letných festivalov Orange Music Summer bude exkluzívna šou Elánmania. Po prvýkrát sa vďaka nej skupina Elán, hoci v neúplnom zložení, predstaví na letných festivaloch.

"Mali sme vždy veľký sen, dostať do programu festivalu Elán a preto som rád, že sa nám to v podobe šou Elánmania podarí a na naše festivaly prídu Vašo Patejdl a Ján Baláž. Jano Baláž dokonca na prvý festival príde leteckým špeciálom z dovolenky v Chorvátsku," povedal na dnešnej tlačovej konferencii jeden z organizátorov Gajo Kuruc. „ Mali sme čas, nezapieram ani to, že to bola lákavá ponuka a čo je hlavné, budeme spievať naše autorské pesničky z repertoáru Elánu, čo robíme bežne aj v rámci našich sólových projektov," odpovedal na otázku svojej účasti pre TASR Vašo Patejdl. V programe Elánmania odznie 25 najväčších hitov skupiny Elán, ktoré okrem dvojice Patejdl - Baláž zaspievajú členovia skupiny Starmania i špeciálni hostia.

Okrem elánovskej šou sa v programe všetkých štyroch podujatí festivalu predstaví špička slovenskej populárnej hudby. "Vždy sme koncipovali festival ako festival, podporujúci slovenskú hudbu, tomuto sme verní aj v tomto roku, " povedal pre TASR dramaturg festivalu Julo Viršík. Na pódiu sa tak predstaví napr. IMT Smile, Polemic, Gladiator, Zuzana Smatanová, či Peter Bič Project. Lákadlom bude aj Marián Čekovský so skupinou Vianočné trombóny. Nebude chýbať ani český hosť – v súčasnosti najzábavnejšia česká hudobná skupina Nightwork.

Festival sa uskutoční v takmer tradičných termínoch a na tradičných miestach: „Začíname 13. júla na Domaši a potom s dvojtýždňovou frekvenciou bude nasledovať Ružiná, Duchonka a Orava, “ povedal pre TASR Julo Viršík a dodal: „Sme radi, že podujatie ponúkne divákom väčšie a komfortnejšie priestory. Na Domaši sa presúvame z Holčíkoviec do Novej Kelče, v Ružinej ideme na druhý breh jazera, z obce Divín do obce Ružiná a v Námestove bude priestorom pre festival tentoraz lúka pri Ranči u Edyho, “ dodal Viršík. Podľa jeho slov, v nových priestoroch budú lepšie možnosti kempovania i lepšie hygienické podmienky.

Okrem hudobných lákadiel čakajú na návštevníkov aj sprievodné programy, viac menej spojené s hudbou. „ Napríklad to bude bubnový workshop, “ oznámil Peter Tóth, hovorca spoločnosti Orange, hlavného partnera festivalu. .

Ambíciou organizátorov je pritiahnuť na festival aj rodiny s deťmi. Preto majú deti s výškou do 130 centimetrov na hudobný festival vstup zdarma. V minulom roku navštívilo festivaly Orange Music Summer takmer 90.000 ľudí . "V tomto roku by sme chceli, aby sa to takmer zmenilo na viac ako 90.000 ľudí," poznamenal na záver Kuruc.
 

Vyberte región